Diamant boren

Bij 

Kom je niet door het beton heen en ben je op zoek naar mogelijkheden om door het beton te komen. In dat geval raden wij u aan om gebruik te maken van diamant boren. Diamant boren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen uit nat en droog boren. Wat de verschillen zijn leggen wij u graag uit.

Nat boren

Allereerst is er het nat boren. Dit gebeurt door middel van een speciale diamantboormachine waar een waterslang op wordt aangesloten. Deze waterslang met kraan maakt het mogelijk om de toevoer van het water tot in detail te regelen. Gebruikmaken van dit type diamantboormachine brengt verschillende interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie zal je bijvoorbeeld geen hinder ondervinden van stof, maar daarnaast wordt de boor ook goed gekoeld waardoor schade wordt voorkomen. Een ander voordeel gaat schuil in mogelijk betonijzer welke tijdens het boren een obstakel vormt. Bij nat boren zal je hier namelijk geen enkel probleem mee ondervinden.

Droog boren

Je kan naast nat boren ook kiezen voor droog boren. In dit geval dien je uiteraard wel rekening te houden met een bepaalde hoeveelheid stof. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat droog boren niet geschikt is voor het boren van (grote) gaten in beton, maar uitsluitend in zachte steensoorten. droog boren in met name baksteen of kalkzandsteen is dus geen probleem. Je dient er wel rekening mee te houden dat het vandaag de dag verplicht is om in de bouw stofvrij te werken. Hier wordt behoorlijk streng op toegezien met de nodige, regelmatige controles tot gevolg. Om te voldoen aan deze verplichting kan je er voor kiezen om een TNO goedgekeurde adapter in huis te halen. In de categorie droog boren zijn verschillende mogelijkheden terug te vinden. We onderscheiden op dat vlak bijvoorbeeld de dozenboren evenals Nastroc en Dustec diamantboren. Laat ons nog even alles overlopen. Wanneer je niet van plan bent om gaten in beton te boren, maar in een zachtere steensoort, dan kan droog boren voor jou dus de perfecte oplossing betekenen. Je dient er wel rekening mee te houden dat het aankopen van een TNO goedgekeurde adapter haast een vereiste is waardoor je te maken krijgt met een kleine meerprijs. In tegenstelling tot bij nat boren zal je in deze situatie echter geen rekening moeten houden met mogelijke wateroverlast.

Speciale Aanbieding

Gat boren door een van onze diamantboorder voor slechts 150,00 Euro
mei 2024
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Delen op facebook
Facebook
Delen op twitter
Twitter
Delen op linkedin
LinkedIn

    Uw naam (verplicht)

    Telefoonnummer

    Search this website
    Call Now Button